Becca och Monk i Europa
Här kan ni följa oss, Becca och Monika, på vår tågluff genom Europa sommaren 2014!

Gdansk, Gdynia och Sopot

När vi har varit i Krakow med tillhörande besök hos Monikas släkt och i Auschwitz så ska vi fara till vårt sista stopp i Polen, nämligen Gdansk, Gdynia och Sopot. Dessa tre kuststäder ligger väldigt nära varandra och kallas för Trójmiasto (TriCity). Det tar inte alls lång tid att ta sig emellan dem med pendeltåg. Och det finns en strandpromenad som förbinder städerna så är man sugen så kan man gå mellan dem. 
 
Vi har tänkt bo i Gdansk som vi tycker verkar mysigast! Sen har vi tänkt att upptäcka de andra två också såklart! Vi ska käka massa god och billig polsk mat, dricka öl, mysa runt i gränder och ligga på stranden en hel del! Efter att ha varit i storstäder innan så kommer det bli skönt med lite badliv! Detta område kallas för Polens riviera så det kommer bli riktigt gött! 
 
Och förresten, det var meningen att vi skulle avsluta vår resa här. Vi skulle antingen ta färjan till Nynäshamn eller flyget till Göteborg. Meeeeen...... (woohoo, STOR cliffhanger!)
 
Image
 
Travel to Gdansk from Leeds Bradford Airport
 
 
/Becca

23 april

Idag är det den 23 april. Vet ni vad det innebär?! 
 
Det är bara två månader kvar!!! Galet! Och helt fantastiskt underbart!!!
 
Dessa två månader kommer definitivt vara de månader som kommer gå snabbast av alla de månader vi har väntat och längtat. Nu är vi på upploppet! 
 
/Becca
 
#adventuretime

Jag blundar och längtar bort

Hej på er!
 
Alltså nu börjar det verkligen närma sig på riktigt! Heeelt galet! Snart måste vi börja köpa lite grejer som vi ska ha med oss. Till exempel vårt gemensamma reseapotek, yatzy, småryggsäckar för dagsutflykter m.m. 
 
Monika är just nu i Polen för hon har påsklov. Jag är hemma och jobbar och skulle också gärna vara ute och resa! Men jag får nöja mig med att sitta i solen på balkongen, blunda och låtsas att jag är i Paris.
 
Åh, jag längtar mer än jag gjort någonsin i hela mitt liv!
 
/Rebecca 
 
Ps. Nästa vecka kommer det ut en cliffhanger här, så ni måste komma tillbaka och läsa under veckan! Ds.
 

Krakow!

På många av de tidigare stoppen är det Becca som fått agera reseguide. Hon har under sin tidigare tågluff besökt flera av städerna men nu är det äntligen min tur!! Nu känns det lite som om jag är hemma igen. Hälften av mitt blod och mitt hjärta kommer alltid tillhöra Polen. Att få visa Becca mitt Krakow, mitt Polen, mitt andra hem känns helt fantastiskt! 
 
Krakow är en fantastisk stad. Gamla stan består av ett av Europas största torg (om jag inte minns fel) och mitt  på torget finns en klädeshall som kallas Sukienniece. Inne i denna finns små bodar som säljer lite olika saker, både turistsaker men även typiskt polska ting. I ett hörn av torget finns Mariakyrkan som är otroligt stor och vacker. På torget kan man mata duvor, titta på både statyer, ta en kaffe eller titta på Liemannen, roboten eller något annat finurligt. En liten bit från torget säljer man konst och man har spikat upp tavlor på en gammal mur. När man kommer gående och ser muren möts man av en färgklick. Går man vidare kommer man till Galleria Krakowska som är ett stort shoppingcenter. Går man åt andra hållet kommer man till slottet Wawel som ligger beläget vid Wisla och som är vackrare än det går att beskriva. Nedanför står draken och vaktar slottet. Något som jag inte besökt ännu är de judiska kvartern, Kazimierz och det kommer bli ett måste när Becca och jag upptäcker staden. 
 
Utanför Krakow finns också koncentrationslägret Auschwitz och som jag faktiskt inte har besökt. Det är också ett måste när vi är i Krakow. Detta är också en av punkterna på vår hundra-lista och det är här vi får ha vår sorgliga dag. Det kommer säkert bli en tuff dag och känner jag mig själv rätt kommer jag gråta en hel del.
 
Vi kommer spendera en natt i Krakow och sedan åker vi till Trzemesnia där mina släktningar bor. Här kan vi andas ut lite och jag kommer säkerligen få berätta allt om vår resa för min släkt och göra mitt bästa för att Becca ska känna sig välkomnad i mitt andra hem. 
 
 
// Monika

Är det sant?

Resan börjar verkligen närma sig på riktigt nu och det känns läskigt och fantastiskt sjukt underbart! Så länge vi har längtat och väntat och det är verkligen inte jättelång tid kvar nu. Eller okej, det är 78 dagar kvar, men ändå. Idag är det elva veckor kvar tills vi sätter oss på tåget mot Göteborg, för att nästa morgon sätta oss på planet till Paris. Elva veckor liksom! När man vet hur snabbt en vecka går så förstår man ju faktiskt hur fort det efterlängtade datumet närmar sig! 
 
Det var den 26 april förra året som vi kom på denna fantastiska idé så det är nu nästan ett år sedan och det året har ändå gått sjukt fort! Då hade vi fortfarande lite drygt en termin kvar på lärarprogrammet och vi visste inte vad vi skulle göra efter utbildningen. Men oj, så bra det blev! Tänk att vi båda har jobb som lärare, och på samma skola dessutom! Bättre hade det nästan inte kunnat bli!
 
Först när vi hade kommit på att vi skulle tågluffa så planerade vi massor i några månader. Sen under hösten hade vi fullt upp med slutpraktik och examensarbete så då pratade vi inte lika mycket om det. Nu i januari, februari och mars har vi börjat planera allt mer och även bokat boende i Paris och Nice. Det blev så mycket mer verkligt då!
 
Nu har vi istället kommit till det stadiet att vi inte tror att det verkligen kommer hända. Alltså vi har väntat så länge så det känns liksom overkligt. Att det dessutom är för bra för att vara sant gör ju sitt också, hehe! Men snart är det dags att göra de sista inköpen, verkligen slutredigera packningslistan och när vi har fått majlönen ska vi köpa interrailkortet. Då kommer det nog kännas verkligt igen! 
 
Travel Art Print. Let's Go Somewhere Typographic Print. Wanderlust Poster. Stack Of Suitcase Wall Art. Travel Decor. Globe Illustration. on Etsy, $18.00
 
/Becca