Becca och Monk i Europa
Här kan ni följa oss, Becca och Monika, på vår tågluff genom Europa sommaren 2014!

Listan, nr 61-70

Så var det dags för del nummer sju av listan då! Spännande va?! Nu har ni fått vänta länge på nästa del alltså!
 
61. Smaka en dryck vi aldrig smakat förut.
62. Leka gatumusikanter för att få in pengar.
63. Titta på en solnedgång.
64.Prova att äta musslor.
65. Springa i en rondell.
66. Gå ut i spöregnet och bli jätteblöta.
67. Klättra i träd.
68. Äta ett djur som vi aldrig ätit förut.
69. Gå runt Lake Bled.
70. Besöka ett termalbad.
 
 
Åh, vad vi längtar!
 
 

Cinque Terre & Pisa

Nu var det himla längesen det dök upp ett inlägg här. Men jag kan ju säga att både jag och Monika har det väldigt fullt upp! Nu är det i alla fall dags att berätta lite om nästa ställe som vi ska besöka, alltså vart vi far efter Nice.
 
Efter att vi har besökt Paris, Nice och Monaco ska vi nämligen luffa vidare till ett av de finaste ställen jag någonsin varit på - Cinque Terre! Det är ett område som ligger långt upp på Italiens västkust och det är fem små byar som klamrar sig fast på berget. Alla byar är jättemysiga och pittoreska, men har tyvärr även ganska mycket turister. Mellan byyarna är det dessutom jättefina vandringsleder som vi ska utforska.
 
I Cinque Terre så har vi tänkt att bo i den första byn man kommer till när man kommer från Frankrike, Monterosso. Det är också den största byn så här tänker vi att det finns ganska mycket olika boenden. Vi ska sedan äta pizza, sola, bada, äta italiensk glass, vandra och bara ha det underbart!
 
En av dagarna ska vi även ta en dagstur till Pisa och spana in det välkända lutande tornet. Det tar ca 1 timme dit (har jag för mig i alla fall) så det blir en lagom dagstur!
 
/ Becca
 
 
 
 
 
 
 

Listan, nr 51-60

Det är egentligen nu som listan hamnar på bloggen som man förstår hur många punkter det är... Haha!
 
51. Äta något sjukt otippat.
52. Äta polsk korv i Krakow.
53. Lura någon att vi är från Danmark.
54. Pruta ner ett pris jättemycket.
55. Köpa den fulaste turistT-shirten vi kan hitta.
56. Äta oss mätta på godis och chips.
57. Kissa på offentlig plats.
58. Bygga sandslott.
59. Begrava varandra i sanden.
60. Hyra cykel.
 
Hmm, äta något sjukt otippat alltså. Någon som har något förslag? Jag kan komma på jättemånga men många av dem blir liksom snuskiga skämt så jag vet inte riktigt... Misstänker att Monika också kan tänka i samma banor, höhö. Nej, men har ni något förslag så skriv det gärna! 

Nice & Monaco

Efter att tillbringat några dagar i en storstad drar vi vidare ner mot södra Frankrike. Nice blir vår utgångspunkt men vi ska också göra en utflykt till Monaco.  Första ordet som dyker upp när jag hör Nice och Monaco är lyx! Jag tänker på lyxbilar, kungligheter, strand och bad. Nice kommer bli en fantastisk upplevelse. Tänk att gå på  La Promenade des Anglais som går längs med hela stranden.Tänk att få bada i Medelhavet. Tänk att få gå upp på slottskullen och blicka ut över staden. Tänk att få gå omkring i Vieux Nice, som är de gamla delarna av staden, och sen vika av någonstans och komma in på gator som inte tillhör turistställena. Det kommer bli fantastiskt!

Vi kommer också ta en dagsutflykt till Monaco.  Den lilla ryggsäcken kommer packas med badkläder, handduk, lite mat och sen tar vi tåget dit från Nice som tar cirka 20 minuter. I Monaco kommer vi strosa runt och självklart titta på det pampiga casinot Monte Carlo, Monaco Grand Prix-banan och hamnen och alla lyxbåtar. Något som också lockar i Monaco är det oceanografiska museumet som verkar helt fantastiskt. Trots min stora rädsla för fiskar skulle jag verkligen vilja besöka detta ställe. 

// Monika

 
 
Nice
 Monaco
 
 

Listan, nr 41-50

Dags för punkt 41 till 50, redan!
 
Ni kanske tycker att vi är lite knäppa som gör en sån här lista eftersom det är så mycket vi därför måste hinna med. Och vi vet att det är många grejer som vi ska hinna med på vår resa så det gäller att kolla på listan ofta så vi inte glömmer något! Men vår lista kommer berika vår resa så himla mycket så det är det värt! Och ärligt, känner vi att det blir jobbigt så är det ju bara att skita i den, det händer ju inte nåt om vi skulle missa något liksom!
 
41. Gå på museum.
42. Ta ett kort på vår galna pose i varje ny stad.
43. Ta kort på en dyr bil i Monaco.
44. Gunga i en lekpark.
45. Äta på KFC.
46. Dricka vin och titta på solnedgången.
47. Gå vilse.
48. Köpa ett typiskt turistarmband.
49. Spela massa skip-bo.
50. Bo på hotell.
 
Då var vi framme vid 50 då! Mycket skoj va?!
 
/Becca

Paris, je t'aime

Notre-Dame. Louvren. Marais. EiffeltornetSacré-Cœur. Montmartre. Katakomberna. Tour Montparnasse.

Smaka på orden. Fantastiskt! Allt är sevärdheter eller stadsdelar i den underbara staden Paris. Jag älskar Frankrike och jag älskar Paris, staden jag har varit i en gång förut och förälskade mig i totalt. Ända sen skolresan med franskagruppen i nian (2005) så har jag velat åka tillbaka till Paris för det var verkligen kärlek vid första ögonkastet.
 
Efter att ha åkt buss i ett dygn så var det underbart att komma fram till ett nästan sommarvarmt Paris och det första vi gjorde var att sätta oss i trappan framför Sacré-Cœur. Denna gång åker vi inte buss (tack och lov!) utan flyger, men troligen så är Sacré-Cœur det första stället vi kommer besöka även denna gång. Och jag längtar så mycket så det känns som att fjärilarna i min mage ska flyga ut genom min navel! 
 
De ställena som jag har skrivit där uppe är de vi än så länge har pratat om att besöka, och förhoppningsvis kommer vi hinna med alla. Och förutom detta så ska vi såklart strosa, äta sniglar och grodlår, gå på Champs-Élysées, kanske shoppa lite och bara njuta.

Det kommer ha gått nio år, men äntligen kommer jag tillbaka. Paris, je t'aime. Paris, jag älskar dig.
 
/Becca
 
I will come to you....I will come to you.. Iswear !!! not far from the present day..... :D Eiffel Tower, Paris, France :)
Och nu ska jag se till att bättra på min väldigt rostiga franska också! :)

Listan, nr 31-40

Nu börjar vi närma oss mitten på vår lista! Och vad vi inte har berättat är att vi har kommit på alla 100 punkter nu så det finns inget som stoppar oss! Det tog ett tag och vissa punkter är bättre än andra men nu har vi i alla fall 100 stycken!
 
31. Ligga i gräset i en park och bara njuta.
32. Köpa varsitt par fula solglasögon.
33. Förfesta på ett vandrarhem och rocka fett!
34. Spendera en dag på Auschwitz och ha resans enda sorgdag.
35. Tända ljus i en kyrka.
36. Äta en stor vattenmelon en varm dag.
37. Skälla på varandra (okej att inte uppfylla).
38. Flasha boobsen.
39. Lägga en lapp mellan stenarna på Julias vägg i Verona.
40. Åka någon form av båt i Venedig.
 
Ja hörrni, punkt 38 tror jag verkligen kommer bli en minnesvärd en... 
 
/Becca

Att planera ordentligt

Igår kväll befann jag mig i Beccas kök. Becca lagade massor av mat (köttfärssås, biffar och glass) och jag stod och rörde lite i såsen och hjälpte till med lite grann. Vi pratar lite om resan och helt plötsligt börjar Becca prata om vad vi ska köpa för matsäck som vi ska ha under tågresan mot Göteborg. Som sagt, det där med att planera är våran grej. 
 
För er som undrar ser det just nu ut som att det blir en Subway-macka. Man kanske ska unna sig det, sa Becca. Jag kan ju inte annat än instämma!
 
// Monika
Angående gårdagens inlägg om kaffe; denna passar in klockrent på oss båda!

Kaffe!

Kaffe. Underbart! Denna fantastiska dryck. Livets dryck. Livets essens. 
 
Sa jag att vi gillar kaffe? 
 
Så många gånger vi har langat fram vår termos i klassrummet, likadana dessutom men olika färg, bara för att dricka upp den redan till halv tio. Kaffe är liksom vår grej! Vi kan inte träffas utan att dricka kaffe, ibland på stan och ibland hemma hos någon av oss eller någon annan kompis. Därför är det ju självklart att kaffet kommer få en självklar plats på vår tågluff! 
 
Vi har nämligen ett uppdrag, vi ska ranka så många kaffekoppar vi bara hinner med! Då är det smaket, priset, omgivningen etc. som spelar in och tillsammans ska vi hitta Europas bästa kaffe! Spännande! 
 
/Becca
 
Ha! Lavazza Coffee Machines - http://www.kangabulletin.com/online-shopping-in-australia/espresso-point-australia-experience-the-delectable-taste-of-luxury-coffee/ #lavazza #espressopoint #australia coffee machine brands, online coffee machines and machines for coffee
 
 
Friend and coffee quote via www.Facebook.com/WildWickedWomen Best Coffee in Australia - http://www.kangabulletin.com/espresso-point-australia #espress #australia #lavazza #sale
Retro Coffee Quote Print

Listan, nr 21-30

Så var det dags för del tre av vår fabulösa lista! Jag vet att ni har väntat!
 
21. Äta en riktig brakfrukost på kafé eller hotell.
22. Äta en hamburgare på McDonalds som inte finns hemma.
23. Dricka en fin drink.
24. Smaka så många nya yoghurtar vi kan.
25. Grilla på en strand.
26. Träffa några nya kompisar att hänga med.
27. Planka på ett oväntat ställe.
28. Planka på buss/tunnelbana.
29. Ta kort på så många poliser som möjligt.
30. Börja dagen med en öl.
 
Några frågor på det? Det borde ni ha, hehe! Kul lista vi har va? Och det är många punkter kvar!

Preliminär resrutt

Vi har ju såklart gjort en resruttplanering, vad trodde ni? Eftersom vi älskar planering så kan vi ju inte låta bli liksom! Den är troligtvis inte slutgiltig och den är inte skriven i sten, men det är ju bra att ha en preliminär resrutt så man vet ungefär var man ska.
 
Visst vill man ha plats för spontanitet också, och det har vi. Vi kan vara kvar på ett ställe längre eller kortare tid beroende på hur mycket vi tycker om stället. Vi kan också hoppa över något ställe om vi känner för det. Men vi tycker ändå det är bra att veta vilka städer och länder vi ska till så vi kan ta reda på vad som är intressant med just det stället. Då tror vi att vi undviker att missa det bästa med varje stad! 
 
Här har vi en bild över vår resrutt:
 
 
Det här var den första vi gjorde och det har redan hunnit ändra sig lite. Vi har lagt till ett stopp i Slovakien och vi har bestämt oss för att både börja och avsluta resan med att flyga. 
 
Först kommer vi åka ner till Göteborg till min (Beccas) pappa och sova där en natt och förhoppningsvis få skjuts till flygplatsen. Sen flyger vi till Paris, är där några dagar innan vi åker vidare till Nice. Där kommer vi vara ett par dagar och dessutom ta en dagstur till Monaco. 
 
Sen drar vi vidare till Cinque Terre, tar en dagstur till Pisa och åker sedan vidare till Italiens östkust. Vi kommer bo i Rimini men besöka San Marino, ett ganska kort stopp. Sen blir det Verona och Venedig innan vi lämnar Italien.

Nästa stopp är Rovinj i Kroatien. Där kommer vi mest chilla och ha lite solsemester innan vi åker vidare till Slovenien där vi ska besöka huvudstaden Ljubljana och en mindre ort som heter Bled. Sedan tar vi oss till Budapest i Ungern och spanar in den staden. För att sedan inte behöva åka så lång sträcka på en gång så kommer vi göra ett kort stopp i Bratislava, Slovakien, innan vi åker vidare till Polen.
 
I Polen kommer vi bo några nätter hos Monikas släkt utanför Krakow, ta en dagstur till Auschwitz och även spana in Krakow. Sedan avslutar vi med att åka upp till Gdynia, Gdansk och Sopot som ligger väldigt nära varandra. Vi hade tänkt avsluta med att ta färja till Sverige sen men det blir nog flyg istället, det blir nog till och med billigare.
 
Sådär ja, så ser den preliminära resrutten ut. Men den är fortfarande under planering så vi kommer uppdatera er om ändringar! Iiiih, vad jag längtar!