Becca och Monk i Europa
Här kan ni följa oss, Becca och Monika, på vår tågluff genom Europa sommaren 2014!

Ljubljana

God kväll eller dober večer som man säger på slovenska. Nästa stopp på vår resa är Sloveniens huvudstad. Ljubljana är en stad som vi är ganska höga förväntningar på! (Fast vad har vi inte höga förväntningar på?!) Det känns som att staden har så mycket att erbjuda; shopping, zoo, slott, arkitektur och parker. Ljubljana kommer bli spännande att upptäcka och jag tror det kommer bli många promenader! Så många fler ord om Ljubljana blir det inte just nu men när vi väl varit där kommer ni få en fullständning rapport. 
 
 
Slottet!
 Slottets utsikt! Hit upp ska vi verkligen! 
 Ljubljana!
 
Lahko noč/ God natt!
// Monika
 
 

Bokat!

Denna söndag kände vi båda två att vi behövde lite tågluffspepp och planerande! Vi har länge sagt att vi måste boka flygbiljetterna till Paris, vår startsträcka. 
 
Sagt och gjort, äntligen gjorde vi det! Vi har nu en varsin plats på ett flyg som lämnar Säve flygplats i Göteborg den 23:e juni, klockan 9.40 och landar i Paris exakt två timmar senare. Helt fantastiskt! Det gick på ca 600 spänn per person också, med en väska på 15 kg. Helt okej pris! Och åh, vad verkligt allt blev nu, vi skrev och fick ett lyckorus när bokningen var genomförd. Det var som att nu fattade vi, om lite drygt 4 månader drar vi på riktigt! 
 
Vi kommer åka till Göteborg dagen innan och sova hemma hos pappa eftersom flyget går ganska tidigt. Pappa och Ulrika är inte hemma för de är utomlands då, men vi sover där ändå. Vi pratade förut om hur lyckliga vi kommer vara när vi träffas på Stora torget i Karlstad den 22:e juni för att tillsammans gå mot Centralstationen. Vi kom fram till att den lyckan går nog inte att beskriva!
 
Nu på kvällen slog vi också till och bokade boende i Paris. Monika hittade ett hostel som verkade jättebra och bättre hittar vi nog inte. Sjukt fräscht och bra läge! Så vi slog till helt enkelt! Yey! Så nu har vi både resa och boende de tre första nätterna, wiiie!
 
Förut när vi gjorde en ny preliminär resrutt så kom vi på några småändringar (eller egentligen ganska stora) också, men de håller vi för oss själva ett tag till... Moahahaha...
 
 
/Becca

Rovinj

Vår resa går vidare - till Kroatien! Detta är ett land som jag länge har sett fram emot att besöka! Det verkar vara så mysigt och så himla vackert med sitt turkosa vatten! 
 
Efter ett par intensiva veckor där vi besökt många städer så är det dags för oss att ha lite sol- och badsemester! Vi ska åka färjan över från Venedig till Rovinj, en fin liten stad med en riktigt mysig gammal stadsdel. Här ska vi strosa omkring och njuta av allt det vackra, ligga på stranden och steka och bada massor i det härliga havet! Åh, vad härligt det ska bli!
 
rovinj croatia http://www.lonelyplanet.com/croatia/istria/rovinj
Titta vad fint, med den gamla stan ute på en udde!
 
Rovinj, Croatia!!! yesss please
I dessa gränder ska vi strosa! <3

Venezia

Sista stoppet i Italien kommer bli Venedig. Staden känns som en självklar stad att besöka. Det är vi nog inte ensamma om att tycka så Venedig kommer bli en stad där vi och mängder av andra turister kommer trivas. Jag längtar tills vi sitter i en båtbuss och åker under Suckarnas bro. Jag längtar tills vi sitter på Markusplatsen, dricker kaffe och njuter av värmen. Jag längtar tills vi står på en bro och ser solen gå ner. Jag längtar tills vi går vilse bland alla gränder och hittar något vi aldrig annars skulle hitta. Jag längtar tills vi sitter och tittar på turisterna som åker gondol. Jag längtar tills vi går på någon gata och tittar på arkitekturen som finns. Jag längtar tills jag står på bron Rialto. Jag längtar tills vi sitter vid någon hamnkant, dinglar med fötterna, har varsin hörlur i öronen, lyssnar på Andrea Bocelli och känner hur hjärtat slår ”Vendig, Italien, lycka”.

Venedig består av mer än hundra öar och i staden finns cirka 400 broar och 150 broar. Bara det i sig självt är fantastiskt. Jag har höga förväntningar inför Venedig och jag tror att det kommer bli en upplevelse som varken Becca eller jag aldrig kommer att glömma.

Arrivederci

Monika