Becca och Monk i Europa
Här kan ni följa oss, Becca och Monika, på vår tågluff genom Europa sommaren 2014!

Biblioteksbesök

Planering pågår!
 

Listan, nr 11-20

Här kommer nästa del på vår fantastiska To Do-list!
 
11. Gå in i en mataffär och testa allt konstigt godis de har.
12. Pussa varsin främling.
13. Köpa ett shotglas i varje land.
14. Köpa en varsin ful keps.
15. Ranka snygga killar samtidigt som vi dricker vin.
16. Gå Kärleksstigen.
17. Få massage.
18. Göra en varsin tatuering.
19. Testa konstiga chipssmaker.
20. Gå in på ett kafé och köpa den största och godaste bakelsen de har.
 
Nu kan man ju börja att förstå hur awesome och händelserik vår resa kommer bli, hehe!

Sju månader

Nu har vi bestämt ett preliminärt daturm för när vår tågluff ska börja. Datumet kan ändras men just nu verkar det som att vi drar den 25 maj! Det betyder att idag är det exakt sju månader kvar! Åh, vad vi längtar!
 
Om exakt sju månader kommer vi sitta framför Sacre Coeur och ha picknick i solnedgången! 
 
Sacre Coeur

This heart of mine

Very true
http://www.pittsburghhamptoninn.com/ http://pinterest.com/hamptoninnmonro/ #hamptoninnmonroeville http://www.facebook.com/#!/HamptonInnMonroeville #pittsburghhotel #hotels #monroeville #pittsburgh #pa #hamptoninn #business #vacation #travel #hamptoninnmonroeville #group #wedding #sports #hilton #hiltonhonors #hotel

Travel Quotes

Listan, nr 1-10

Knäppa som vi är så har vi såklart gjort en lista över saker vi ska göra under vår tågluff. Vi tänkte skriva 100 saker men listan är inte riktigt klar än. Å andra sidan har vi ju ca 7 månader på oss, så vi ska nog komma på några saker till, hehe!
 
Här kommer nummer 1-10:
 
1. Nakenbada mitt i natten.
2. Dricka vin och äta baguette, ost och jordgubbar vid Sacré Coeur,
3. Äta sniglar.
4. Fota när vi "håller i" Eiffeltornet.
5. Ta kort när vi "stöttar upp" Lutande Tornet i Pisa.
6. Dricka öl på en polsk pub.
7. Dricka kaffe och rescensera varje kopp.
8. Dansa oss svettiga på en nattklubb utan att tappa bort varandra.
9. Äta en äkta italiensk pizza.
10. Äta äkta italiensk glass.
 
Det var de tio första sakerna på vår lista! Jag tror ni kan ana några av städerna och länderna vi ska till?!

Historien om vår vänskap

Jag tycker att det är fantastiskt att man kan få nya nära vänner i vuxen ålder. Det är ju faktiskt inte självklart och när man är yngre så kanske man tänker att de man känner bäst då alltid är de man kommer känna bäst. Men så är det ju faktiskt inte alltid! Vissa vänner fortsätter man att vara nära vän med, vissa glider man ifrån och vissa blir man bättre vän med när man är äldre.
 
Jag och Monika träffades när vi gick i samma klass i ett år, när vi läste inriktningen på vår utbildning, Hinder och Möjligheter. Vi hamnade i samma studiegrupp och efter ett par månader, i början av 2012, så märkte vi att vi kom bra överens och började umgås på fritiden! Sedan dess har vi blivit bättre och bättre vänner och varit med om mycket skoj tillsammans! Monika är en av de som vet typ allt om mig och jag vet att jag kan prata om vad som helst med henne. Det är viktigt med såna kompisar!
 
Hur vi kom på att vi skulle tågluffa tillsammans är jag lite osäker på. Jag har i alla fall för mig att vi var hemma hos mig och pratade om hur vi var sugna på ett äventyr. Och helt plötsligt kom vi på att tågluffning i Europa vore ju helfestligt! Dessutom är det genomförbart både tids- och pengamässigt, vilket det ju måste vara. Vi befinner oss ju i samma stadie i livet eftersom båda är färdigutbildade i januari för sånt kan ju också vara krångligt annars, att hitta en tid som båda kan. När idéen väl var påkommen så blev det bestämt direkt, och planerandet kunde börja! 

Vi har bestämt att inget får stoppa oss så det är liksom bara att köra! I vår ska vi jobba och spara pengar, och någon gång mellan mitten av maj-mitten av juni kommer vi dra iväg och vara borta lite drygt en månad. Det kommer bli helt awesome! 
 
Vi är alltid snygga också, här på Putte i Parken 2012! ;)

Presentation av Monika

Hej och hallå kära läsare!
Jag är alltså den andra tjommen av två som ska ge sig ut på den här resan nästa år. Mitt namn är Monika, också kallad Monk, och är 23 år. Från början kommer jag från Bengtsfors i Dalsland men har även bott i Åmål. Sen två år tillbaka bor jag i Karlstad där jag just nu läser min sista termin på lärarutbildningen. Min familj består av min pappa, hans sambo, min lillebror, hans fästmö och katten Findus. Detta innebär att det är den enda släkten jag har i Sverige. Min släkt bor nämligen i Polen då min mamma var därifrån. Därför är Polen en av de självklara länderna att besöka under vår tågluff!
 
Jag gillar att umgås med vänner, läsa böcker, knasigheter och dricka kaffe. Att dricka kaffe är något som jag verkligen gillar och vad Becca och jag gärna ägnar oss åt. Under vår tågluff kommer därför kaffe ha en betydande roll som ni kommer få läsa mer om så smånigom.
 
Ännu en gång, varmt välkomna till denna blogg som skrivs av "två mirakel från ovan med en touch av djävueln"! Vi gillar att "livin' on the edge" och vi tänker "livin' the dream" under vår tågluff!
Interna skämt är något ni kommer få läsa mer om, bara att vänja er!
 
 
 
 
 

Presentation av Becca

Här händer det inte mycket eftersom det fortfarande är lång tid kvar tills vi ska ge oss iväg! Men lite är det ju tänkt att vi ska skriva här även innan resan så jag tänkte börja med att presentera mig själv, så får Monika presentera sig själv någon annan dag! :)
 
Jag heter Rebecca, men är mer känd som Becca, är 24 år och bor i Karlstad. Jag läser till låg- och mellanstadielärare och är färdigutbildad i januari 2014. Jag kommer från Forshaga från början men bor nu i en egen lägenhet på Färjestad i Karlstad. Jag har en stor familj med föräldrar, deras respektive, syskon, låtsassyskon och en stor släkt!
 
Jag tycker om att umgås med kompisar, festa, fika, gå på bio och bara chilla! Jag försöker även träna, men det går i perioder det där! Något annat jag tycker om att göra är att resa, det är det bästa jag vet! Jag har varit på en hel del resor, och jag har även tågluffat förut, i juni/juli 2007! Därför ser jag verkligen fram emot att göra det igen nu när jag är lite äldre och lite mer mogen. Och lite mer partyglad! ;)
 
Hoppas ni vill läsa om vår spännande resa genom Europa, och även om alla förberedelser! :D