Becca och Monk i Europa
Här kan ni följa oss, Becca och Monika, på vår tågluff genom Europa sommaren 2014!

Preliminär resrutt

Vi har ju såklart gjort en resruttplanering, vad trodde ni? Eftersom vi älskar planering så kan vi ju inte låta bli liksom! Den är troligtvis inte slutgiltig och den är inte skriven i sten, men det är ju bra att ha en preliminär resrutt så man vet ungefär var man ska.
 
Visst vill man ha plats för spontanitet också, och det har vi. Vi kan vara kvar på ett ställe längre eller kortare tid beroende på hur mycket vi tycker om stället. Vi kan också hoppa över något ställe om vi känner för det. Men vi tycker ändå det är bra att veta vilka städer och länder vi ska till så vi kan ta reda på vad som är intressant med just det stället. Då tror vi att vi undviker att missa det bästa med varje stad! 
 
Här har vi en bild över vår resrutt:
 
 
Det här var den första vi gjorde och det har redan hunnit ändra sig lite. Vi har lagt till ett stopp i Slovakien och vi har bestämt oss för att både börja och avsluta resan med att flyga. 
 
Först kommer vi åka ner till Göteborg till min (Beccas) pappa och sova där en natt och förhoppningsvis få skjuts till flygplatsen. Sen flyger vi till Paris, är där några dagar innan vi åker vidare till Nice. Där kommer vi vara ett par dagar och dessutom ta en dagstur till Monaco. 
 
Sen drar vi vidare till Cinque Terre, tar en dagstur till Pisa och åker sedan vidare till Italiens östkust. Vi kommer bo i Rimini men besöka San Marino, ett ganska kort stopp. Sen blir det Verona och Venedig innan vi lämnar Italien.

Nästa stopp är Rovinj i Kroatien. Där kommer vi mest chilla och ha lite solsemester innan vi åker vidare till Slovenien där vi ska besöka huvudstaden Ljubljana och en mindre ort som heter Bled. Sedan tar vi oss till Budapest i Ungern och spanar in den staden. För att sedan inte behöva åka så lång sträcka på en gång så kommer vi göra ett kort stopp i Bratislava, Slovakien, innan vi åker vidare till Polen.
 
I Polen kommer vi bo några nätter hos Monikas släkt utanför Krakow, ta en dagstur till Auschwitz och även spana in Krakow. Sedan avslutar vi med att åka upp till Gdynia, Gdansk och Sopot som ligger väldigt nära varandra. Vi hade tänkt avsluta med att ta färja till Sverige sen men det blir nog flyg istället, det blir nog till och med billigare.
 
Sådär ja, så ser den preliminära resrutten ut. Men den är fortfarande under planering så vi kommer uppdatera er om ändringar! Iiiih, vad jag längtar! 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo