Becca och Monk i Europa
Här kan ni följa oss, Becca och Monika, på vår tågluff genom Europa sommaren 2014!

Ciao!

Cinque Terre var gudomligt vackert! I måndags åkte vi till Monterosso för att vandra mellan Monterosso och Vernazza. Jag trodde aldrig att tre km kunde vara så jobbiga!! I stekande sol gick vi inte på en rak väg utan i berg och upp och ner. Vandringen (eller bergsklättringen) gav oss vackra vyer i alla fall och det var värt det! 
När vi kom fram till Vernazza så gick vi och köpte italiensk glass och vatten och därefter tog vi tåget tillbaka till Monterosso. Där lyxade vi till det med att hyra en solstol på stranden och låg kvar i några timmar.

Vid åtta beslöt vi oss att ta en trip till Le Terazze, ett shoppingcenter i La Spezia, för att handla lite frukost. Vi tänkte var smidiga och ta ett tåg till nästa hållplats eftersom det skulle bli närmare. Sen gick vi en bra stund, både förbi ett fängelse och på vägar utan trottoarer. Då kanske ni tror att vi var smarta nog att ta bussen tillbaka men det var vi inte! Klockan nio började vi gå tillbaka och vi tappade bort oss från kartan och gick ännu längre än tidigare. Först en timme senare var vi tillbaka på hotellrummet. Tror aldrig vi varit gladare för att vara tillbaka! 

Tisdagsförmiddagen tillbringades i Pisa och vi såg såklart det berömda tornet. Det lutar verkligen mycket och ännu mer än på alla bilder man sett. På eftermiddagen drog vi till Monterosso för att bada igen. 

Imorse klev vi upp vid sju och en timme senare satte vi oss mot tåget mot Parma, Bologna och slutligen Venedig. Vi bor lite utanför men åkte in till Vendig en sväng för att göra en första kontroll av staden. Det är en häftig liten stad och det är så mysigt att titta på alla båtbussar och gondoler som åker omkring. Vi vandrade runt i nästan tre timmar och imorgon åker vi tillbaka dit. 

Vi har ändrat våra planer lite ska väl tilläggas. Egentligen skulle vi till både Verona och San Marino under Venedig-dagarna men vi skippar det. Verona lockar inte lika mycket längre och turen till San Marino skulle tagit tio timmar vilket vi inte är så sugna på. 

Vi har det i alla fall fortfarande lika bra som tidigare. Vädret är kanonfint och ska fortsätta vara det! 

//Monika 
Utsikt över Vernazza
Två glada tjejer i Venedig 
Vendig 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo