Becca och Monk i Europa
Här kan ni följa oss, Becca och Monika, på vår tågluff genom Europa sommaren 2014!

Polen

Ojoj, här flyger tiden iväg! Vi har verkligen fullt upp hela tiden men nu ska jag försöka skriva lite i alla fall! Vi har precis duschat och ska snart ut och käka en sen middag men jag passar på att blogga lite, och Monika målar naglarna. 

Vi kom fram till Krakow och Monikas släkt i tisdags morgon. Vi åkte nattåg från Budapest och det gick helt okej att sova. Vi delade kupé med två tjejer som reste själva, en från Danmark och en från Kanada, trevligt! Det var väldigt smala sängar och varmt men vi sov en del i alla fall! 

På tisdagen tog vi det väldigt lugnt! Vi kom fram till Krakow, tog bussen till en liten stad ca 40 min därifrån och sen en minibuss ytterligare ca 15 min till byn där många av Monikas släktingar bodde och där hon brukar vara på somrarna! 

Vi bodde hos Monikas ena morbror och hans fru så vi snackade med dem och så. Sen gick vi till Monikas andra morbror, moster och kusiner och hängde hos dem! Alla var verkligen supertrevliga, även om jag inte kunde prata med dem utan min tolk Monika! ;P 

På onsdagen åkte vi till Auschwitz där vi först såg koncentrationslägret Auschwitz 1 och sen åkte vi med en buss till Auschwitz 2-Birkenau. Vi hade en superbra guide hela dagen så det var en väldigt intressant, och fruktansvärt hemsk dag. Men det känns som ett ställe man ska åka till nån gång i livet!

På torsdagen var vi i Krakow och turistade! Vi åkte till och med runt i en liten turistbil, typ som en golfbil, med en guide, haha! Turist, javisst! Men väldigt bra faktiskt för då fick man massa info om byggnader och så! Krakow var en väldigt fin och mysig stad! Vi hann såklart också med att shoppa, det är billigt i Polen!

På fredagen åkte vi till en ort där vi mötte upp några andra släktingar, Monikas kusins fru, hennes två barn och två av Monikas andra kusinbarn. Supergulliga ungar verkligen, och det gick bra trots att vi inte kunde kommunicera! Vi tittade på en fästning, som låg på ett berg och sen käkade vi glass, trevligt! Sen åkte vi till Monikas moster där det var jättemycket släkt, vi blev bjudna på jättegod mat i flera omgångar, kaffe, fika och frukt. Vi pratade, gick promenad, spelade volleyboll och hade det trevligt! Det är helt otroligt hur kul man ändå kan ha och hur mycket det kan kännas som att man känner varandra trots att man inte pratar samma språk!

På lördagen, sista dagen, så hängde vi i byn där vi bodde. Vi tände ljus på Monikas morföräldrars grav, käkade god mat, fikade och hade det trevligt! Monikas fyra kusiner som bor där är runt vår ålder så det var verkligen kul att hänga där med dem! 

Det var jättekul att få träffa Monikas släkt och få ansikten till namnen! De var så himla trevliga mot mig också så jag kände mig verkligen välkommen! 

På lördag kväll tog vi nattåget till Gdansk där vi befinner oss nu. Det var en hemsk natt men det får Monika berätta mer om i nästa inlägg för nu är klockan nio och vi är jättehungriga! 

Ha det bra där hemma! 

Auschwitz-Birkenau. Tyvärr enda mobilbilden jag har från Krakow!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo