Becca och Monk i Europa
Här kan ni följa oss, Becca och Monika, på vår tågluff genom Europa sommaren 2014!

Gdansk och Berlin

Som Becca nämnde i föregående inlägg så tog vi nattåget till Gdansk. Den här gången tog vi sittplats och tänkte att det inte kunde vara så farligt. Vi satt i en kupé som hade åtta platser och självklart var kupén fullbokad. Detta gjorde att vi satt och "sov". Vi satt ytterst och kunde sträcka benen mot varandra men folk skulle ut lite då och då så vi vaknade titt som tätt. Klockan åtta i söndags var vi framme i Gdansk och då käkade vi frulle på McDonalds. Sen gick vi till vårt hostel och lämnade av våra saker eftersom vi inte fick tillgång till rummet förrän två. Vi tog en sväng på stan och det var så härligt att gå på huvudgatan typ helt själva. Vi gick runt och tittade och lyckades komma till ett shoppingcenter och därefter gick vi till McDonalds igen för att äta och dricka kaffe. Där satt vi tills vi kunde gå tillbaka till hostelet för att få hotellrummet. Vi la oss och sov i några timmar. Vi var så trötta efter natten! Efter det gjorde vi oss iordning och drog till en resturang på huvudgatan och käkade i alla fall. 

Dagen därpå, i måndags, åkte vi till Sopot för att sola och bada. Det var inte den varmaste dagen och molnen kom och gick men vi njöt av dagen. Sopot var jättefint. Stranden var den bästa på resan. Synd att det inte är Medelhavet som ligger vid norra Polen bara. 

Igår drog vi vidare till Berlin. Vi kom fram till en sjukt stor station, Haupenhof (eller hur det nu stavades). Den bestod av flera våningar där tågen åkte både under och över oss. Till slut hittade vi vart vi skulle gå för att komma till U-bahn.

Ytterligare en gång har vi lyckats boka ett bra boende! Vi trodde vi bokat ett lite rum med delat badrum men till vår förvåning (och lycka) hade vi eget badrum och ett stort rum! Vi har till och med en soffa och fåtölj i rummet!! 

Igår stack vi och åt currywurst och sen tog vi en runda på Primark! Det blev en ganska kort runda eftersom jag mådde pyton. Men vi kompenserade det med två rundor på Primark idag. En runda på det nya och en runda på det som ligger lite utanför stan! Sen kom vi till rummet och upp allt och lade upp det. Tur att vi köpt en ny rullbag för annars hade vi aldrig fått hem allt! 

Hej så länge!
/ Monika 
Gdansk
Gårdagens middag! Muuuuuums!!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo