Becca och Monk i Europa
Här kan ni följa oss, Becca och Monika, på vår tågluff genom Europa sommaren 2014!

Bled

Slovenien är ett land som kanske inte är så vanligt att åka till. Jag har aldrig hört någon jag känner säga att de har varit där eller ska åka dit. Jag tror också att fördomarna kring Slovenien är ganska många och att man lätt klumpar ihop det med andra östeuropeiska länder och tror att det inte är speciellt fint eller värt att besöka. 

Under vår research inför vår fantastiska tågluff, som närmar sig med stormsteg, så har vi dock upptäckt att många länder verkar vara mer fantastiska än vi trodde innan. Slovenien är ett av dessa länder, som vi tror kommer överraska på många olika plan. Därför har vi valt att när vi är där så ska vi inte bara besöka huvudstaden Ljubljana utan också ett ställe som heter Bled som ligger vid en sjö. Bledsjön, eller Blejsko jezero som den heter på slovenska, är en liten sjö med en ö mitt i, där det ligger en gammal kyrka. Orten och sjön ligger i Juliska alperna, bland berg, kullar och skog. En riktig idyll!
 
Här i Bled ska vi vandra runt sjön, bada, kanske ro med en eka ut till ön och bara njuta av den vackra naturen. Det är så vackert så det nästan gör ont! Titta bara:
 
 
 
Källa: http://www.bled.si/en/what-to-see/natural-sights/
 
Det här är verkligen ett ställe vi ser fram emot att besöka! Jag gissar att jag kommer fota en hel del här, hehe...
 
/Becca



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo